В ході спецоперації проти бурштинокопачів на Рівненщині вилучено армійський тягач

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про спецоперацію Національної поліції в Рівненській області, в результаті якої виявлено незаконний “клондайк” видобувачів бурштину.
Затримання відбулося в середу, 13 липня, в Рівненському заповіднику. Зазначається, що бурштинокопачі чинили опір спецназу.

Згідно з дописом глави МВС у “Фейсбуці”, незаконних старателів виявили при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу “Дніпро-1”.

“Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті. Це не фронт. На зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина розорення природи заповідника і… бронетехніка”, – пише Аваков, маючи на увазі всюдихід МТЛБ (багатоцільовий транспортер легкий броньований), який використовується в Збройних силах.

“Бронемашина МТЛБ вилучена, затримано кількох людей”, – повідомив міністр.

МТЛБ Рівненський заповідник бурштинокопачі 1

МТЛБ та бурштинокопачі в Рівненському заповідникк. Фото: ФБ Арсен Аваков

МТЛБ та бурштинокопачі в Рівненському заповіднику. Фото: ФБ Арсен Аваков

“При необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції. Операції з наведення порядку триватимуть!” – попередив Аваков.

Як відомо, останнім часом на Рівненщині відбулося кілька гучних затримань силовиків у контексті розслідування “буршинових справ”.
Зокрема за підозрою в причетності до організації незаконного видобутку бурштину суд арештував заступника прокурора області Андрія Боровика та ще чотирьох фігурантів справи. Анатолія Ковальчука було звільнено з посади прокурора Рівненської області.

Читайте також:
На Рівненщині – 123 обшуки, вилучено 1,5 тонни бурштину

Суд арештував всіх затриманих організаторів і керівників “бурштинової мафії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна