Програмою СБУ “На тебе чекають вдома” скористався ще один екс-бойовик. ВІДЕО

 

Служба безпеки України у рамках реалізації програми “На тебе чекають вдома” повернула до мирного життя мешканця Марʼїнського району Донеччини – колишнього учасника незаконних збройних формувань.

У червні 2014 року чоловік, за його словами, намагався виїхати потягом через Донецьк на заробітки до Росії. В окупованому обласному центрі його затримали представники одного з незаконних збройних формувань т.зв. “ДНР”. Вони побили чоловіка, відібрали в нього документи та примусили вступити “на військову службу” до бандформування.

У складі незаконного збройного формування “новоспечений бойовик” перебував майже місяць. Він здійснював зі зброєю в руках патрулювання залізничного вокзалу в Донецьку.

Згодом чоловікові вдалося повернути документи, з якими він відразу виїхав на підконтрольну українській владі територію.

Побоюючись кримінального переслідування, колишній бойовик переховувався майже два роки. Дізнавшись про умови програми СБ України “На тебе чекають вдома”, чоловік вирішив скористатись її можливостями та добровільно звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою.

На сьогодні колишній бойовик разом з дружиною проживає вдома та має всі підстави сподіватися на звільнення від кримінальної відповідальності, повідомляє прес-центр СБУ.

Нагадаємо, станом на кінець квітня ц.р. програмою СБУ “На тебе чекають вдома” скористалися близько 60 колишніх бойовиків.

Читайте також:
Програма СБУ для бойовиків “На тебе чекають вдома”: кому амністія, кому тюрма

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна