ЄС обіцяє Україні “безвіз” у вересні чи до середини осені

 

Європейський Союз вочевидь ухвалить остаточне рішення щодо запровадження безвізового режиму з Україною на початку чи в середині осені 2016 року. Про це, як повідомляє “Європейська правда”, заявив сьогодні на прес-конференції в Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

“Впевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені. Наразі це питання перебуває на розгляді в Європейському парламенті”, – сказав Ган.

“Ми сподіваємося, що ми зможемо прийняти наше рішення найпізніше в жовтні”, – підкреслив єврокомісар.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Головним у розгляді цього питання є Комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). За даними джерел “Європравди”, голосування цього комітету може відбутися 20 липня.

Як повідомлялося, країни ЄС відклали рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова до вересня.

 

Читайте також:
Меркель прив’язала “безвіз” для України і Грузії до механізму його зупинки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна