Внаслідок бомбардування російською авіацією в Сирії загинули кілька десятків людей і журналіст

 

Серед людей, які загинули в результаті удару російської авіації по сирійській провінції Ідліб сьогодні, 11 липня, був позаштатний журналіст катарського телеканалу “Аль-Джазіра”. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Агенція Associated Press цитує сирійського активіста Ахмада Барбура, який розповів, що журналіст Ібрагім аль-Омар поїхав до міста Терманін у провінції Ідліб, щоб висвітлювати наслідки першого авіаудару, завданого російськими бомбардувальниками.
У цей час почалося нове бомбардування, і репортер загинув на місці.

Як повідомляє турецька агенція Анадолу, внаслідок авіаудару по ринку в Терманіні, де продавали дизельне пальне, загинули 18 людей, ще десятки отримали поранення.

Раніше ця агенція інформувала про бомбардування російськими літаками містечка Іб’їн на заході провінції Алеппо, жертвами якого стало 19 цивільних, з них четверо – діти.

Крім того, літаки російських ВКС завдали ударів по Камфру, Хамрі й районах Анадан і Хрейтан, де було поранено багато людей.

Як повідомили “Анадолу” представники Управління з цивільної оборони, ВКС Росії застосовували заборонені міжнародними конвенціями вакуумні бомби.

Окрім того, 10 осіб загинули від удару авіації підконтрольних сирійському президенту Башару Асаду військ по ринку в Алеппо.

Тим часом сирійські повстанці почали штурм районів Алеппо, які перебувають під контролем урядових військ, після того як війська перекрили їм єдину дорогу до розділеної північної частини міста.

Згідно з повідомленнями державних ЗМІ Сирії, в результаті наступу повстанців загинуло 8 людей і десятки поранено, інформує BBC.

Повстанці почали свою операцію на світанку на кількох фронтах і направили сотні снарядів на західні райони.

Атака відбулася після невдалої спроби повстанців знову відкрити дорогу Кастелло – єдиний шлях із підконтрольної їм східної частини міста, де мешкає близько 300 тисяч людей.

Читайте також:
В інтернет виклали відео знищення російського гелікоптера в Сирії.
Убитий полковник імовірно воював на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна