У зоні АТО загинув іще один український військовий. Кількість обстрілів – найбільша за три місяці

 

За минулу добу, 10 липня, у зоні проведення антитерористичної операції на сході України один український військовослужбовець загинув і 13 отримали поранення. Такі дані навів на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, десятьох поранено. Також іще двоє контужені, ще один був важко поранений у результаті підриву на вибуховому пристрої”, – сказав Лисенко.

За його словами, кількість обстрілів із боку бойовиків минулої доби різко зросла на всіх напрямках.

Останнього разу така активність ворога спостерігалася в середині квітня – близько трьох місяців тому”, – наголосив речник з питань АТО.

Він також зазначив, що значно зросла щільність вогню з боку незаконних збройних формувань: упродовж минулої доби вони 40 разів застосовували міномети та гармати.
Загалом було зафіксовано 94 обстріли.

На Луганському напрямку в Станиці Луганській учора півтори години тривала перестрілка між українськими військами та бойовиками. Нагадаємо, сьогодні зранку бойовики обстріляли житлові будинки цього селища.

“Незаконні збройні формування, які контролюють високий берег Сіверського Донця, серед ночі відкрили вогонь по українських позиціях. Також у світлу пору доби відбулося кілька ворожих провокацій у Кримському та на КПВВ «Золоте»”, – повідомив Лисенко.

Він також нагадав, що цей пункт перетину лінії розмежування давно не працює через небезпеку для цивільних.

Читайте також:
Бойовики в Мінську відмовилися розблоковувати КПВВ “Золоте”

Найбільш інтенсивні бойові дії тривають під Попасною, де в першій половині дня бойовики неприцільно стріляли з гранатометів та стрілецької зброї, а ввечері застосували й важке озброєння – міномети та 122-мм гармати.

“По українських позиціях випустили майже 20 мін та 44 снаряди. Вогонь вівся з боку Калинового. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із важкого озброєння”, – додав полковник Лисенко.

На Донецькому напрямку було зафіксовано 2 потужних артилерійських обстріли з боку бойовиків на південний захід від Горлівки – у Новгородському та Миколаївці Другій. По українських позиціях випустили понад 70 снарядів із 122-мм та 152-мм артустановок.

“Міномети окупанти застосовують набагато активніше: стрільба ведеться практично цілодобово. Спокійних ділянок на фронті немає. Особливо гаряче на Світлодарській дузі, по всьому периметру окупованої Горлівки, в Авдіївській промзоні, на ділянці фронту Опитне – Красногорівка. Зазвичай обстріл тримає не менше 10-15 хвилин і ведеться з відстані до 5 км», – зазначив речник АП з питань АТО.

На Маріупольському напрямку масштабні бойові дії тривають по всій лінії розмежування, крім передмість Докучаєвська. Там бойовики застосовували міномети і вдень, і вночі, випустивши по українських позиціях не менше 160 мін.

“Також у Мар’їнці, Талаківці та Широкиному активізувалися ворожі снайпери, які протягом багатьох годин «полюють» на наших військових. Сили АТО одразу ж відкривали вогонь у відповідь. На відміну від минулих днів, окупанти активно порушують режим тиші у світлу пору доби”, – повідомив Лисенко.

У бойовиків за минулу добу – 3 загиблих і 8 поранених.
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, з Росії до них прибуло чергове підкріплення: у Донецьк перемістили підрозділ зі складу 22-ї окремої  бригади спецпризначення ЗС РФ (місце постійної дислокації – Стєпной, Ростовська область).

Читайте також:
Під Троїцьким взяли в полон двох російських бойовиків зі складу ДРГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна