Канада готова лібералізувати візовий режим для українців

 

Україна і Канада розпочнуть негайні консультації щодо лібералізації візового режиму для українських громадян.
Про це повідомив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який перебуває з візитом у Києві.

“Ми домовилися, що розпочнемо негайні консультації щодо лібералізації візового режиму. Дякую канадській стороні за те, що ми цей проект розпочинаємо”, – сказав Порошенко.

Він зазначив, що вже зараз більшість віз українцям канадське посольство видає на повний термін дії паспорта. “Це вже є реалізацією тієї програми співпраці, яку ми започаткували”, – зауважив президент.

Він також зазначив, що українська сторона ретельно працює з Канадою щодо зменшенням кількості відмов українським громадянам при отриманні канадської візи.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, у свою чергу, запевнив, що Канада зацікавлена в тому, щоб спростити процес отримання віз для громадян України.

“Угода про вільну торгівлю, яку ми сьогодні підписали, зробить значний внесок в розвиток інвестицій та бізнесу між нашими країнами. І це очевидно, що ми очікуємо збільшення кількості людей, які будуть відвідувати обидві країни”, – наголосив Трюдо.

Читайте також:
Прем’єр-міністр Канади Трюдо почав візит в Україну із зустрічі з громадськими активістами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна