Хто вгадав перемогу Португалії на Євро-2016, отримав ставку, помножену на 21

 

21 гривню премії на кожну поставлену 1 гривню (або євро, долар і т.д.) отримав той, хто перед початком Євро-2016 спрогнозував золоті медалі збірної Португалії і зіграв у тоталізатор.

Напередодні чемпіонату Європи з футболу букмекери давали на успіх португальців 21 до 1, і це був лише сьомий коефіцієнт серед 24 збірних-учасниць – після Німеччини й Франції, Іспанії, Англії, Бельгії й Італії.
Натомість у фіналі 10 липня Португалія перемогла безперечних фаворитів-французів – 1:0 у додатковий час (Едер, 109).

Перед цим на перемогу французів у фіналі букмекери давали ставку 2,02, на португальців – лише 4,5.

Таким чином, підсумок першого в історії чемпіонату Європи, у фінальній частині якого брали участь одразу 24 команди, став сенсаційним.

Цікаво, що 28-річний герой матчу, автор єдиного голу Едер (Едерзіту Антоніу Маседу Лопиш), гравець французького “Лілля”, у 2012 році був близьким до переходу з португальської “Академіки” у львівські “Карпати”.

травма Роналду

травма Роналду

Особливої ваги першому в історії чемпіонству збірної Португалії додає той факт, що вже на 23-й хвилині зазнав травми лідер піренейців Кріштіану Роналду: триразовий володар “Золотого м’яча” залишити поле на ношах.

Зрештою, чемпіонат Європи виграла команда, яка на турнірі здобула лише одну перемогу в основний час (над Уельсом у півфіналі) і вийшла з групи із третього місця, обійшовши за додатковими показниками Албанію й Туреччину.

Склади команд у фінальному матчі на “Стад де Франс”:

Португалія: Руй Патрісіу, Седрік Соареш, Пепе, Жозе Фонте, Рафаель Геррейро, Вільям Карвалью, Жоау Маріу, Адрієн Сілва (Жоау Моутінью, 66), Ренату Санчеш (Едер, 78), Нані, Кріштіану Роналду (Куарежма, 25).

Франція: Уго Льоріс, Бакарі Санья, Лоран Косцельни, Самюель Юмтіті, Патріс Евра, Мусса Сіссоко (Антоні Марсіаль, 110), Поль Погба, Блез Матюїді, Дімітрі Пайє (Кінгслі Коман, 58), Антуан Грізманн, Олів’є Жіру (Андре-П’єр Жіньяк, 78).

Попередження: Соареш, 34; Маріу, 62; Юмтіті, 80; Геррейро, 95; Матюїді, 97; Карвалью, 98; Косцельни, 107; Погба, 115; Патрісіу, 120+2.

Статистика матчу: удари в площину – 4:8, удари повз – 6:7, володіння м’ячем (%) – 47:53, кутові – 5:9, офсайди – 1:2, фоли – 12:13, жовті картки – 6:4.

До перемоги португальців привів Фернанду Сантуш.

Приз “Золота бутса” Євро-2016 отримав форвард збірної Франції та мадридського “Атлетико” Антуан Грізманн, в активі якого 6 голів на турнірі.
Більше голів у фіналах Євро – 9 – забивав лише француз Мішель Платіні 1984 року.

Федерація футболу Португалії отримає від УЄФА за перемогу на чемпіонаті 25,5 млн. євро. Французи, що програли у фіналі, – на 2 млн. менше.

Як відомо, кожна з 24 збірних, зокрема й Україна, отримала по 8 млн. євро за саму участь в турнірі.
На груповому етапі діяли бонуси за результат: за перемогу – 1 млн., за нічию – 0,5 млн. євро.
Учасники 1/8 фіналу отримали додатково по €1,5 млн., чвертьфіналу – ще по €2,5 млн., півфіналу – по €4 млн. “Золото” додатково оцінено в €8 млн., винагорода за “срібло” – €5 млн.

Нагадаємо, збірна України не здобула на ЧЄ у Франції жодного очка й не забила жодного м’яча, ставши найгіршою командою турніру.

Наступний великий турнір “синьо-жовтих” – відбір на чемпіонат світу 2018 року, який пройде в Росії. У кваліфікаційній групі суперниками українців будуть Хорватія, Ісландія, Туреччина, Фінляндія і Косово. На ЧС потрапляє краща команда групи і переможець плей-оф серед других місць.

У Євро-2020 не буде країни-господаря – чемпіонат відбудеться у 13 містах Європи, таким чином буде відзначено 60-річчя існування турніру.

Читайте також:
Фоменко пояснив, чому збірна провалила Євро, і подав у відставку

Футболістів збірної України позбавили премії за виступ на Євро-2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна