Василь “Танцор”, якому дзвонив на передову Порошенко: Казарма відбила бажання підписувати контракт із ЗСУ



Василь “Танцор” Коряк
(Exdancer)
лейтенант 41-го механізованого батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, мобілізований

(FB)

Знаєте, а я дуже радий. Радий тому, що перед дембелем ми, п’ята хвиля, примудрилися вийти з АТО в казарми і маємо йти по домівках саме звідси.

Там, на териконі, ми були воїнами. Так, багато чого вчилися на ходу. Так, багато чому так і не встигли навчитися – тепер, згадуючи й аналізуючи, все більше бачу власних недоліків.
Але “армія мирного часу”, яка твориться тут, на полігоні… це щеплення. Відмінне щеплення від думок про контракт [зі Збройними силами після закінчення терміну мобілізації].

Там, на ВОПі (взводно-опорному пункті), багато хто подумав би про продовження служби на контракті – була і цiль, і мета нашого перебування в ЗСУ.

Я й сам, каюся, замислювався й навіть обережно так готував кохану. Тим більше, пропозиції цікаві…

Але нас, слава богам, вивели.
Пережили марш, пережили ганебний шмон ВСПшний, тепер ось сидимо в казармі. Прибираємо територію, намагаємося віддавати військове вітання, з понеділка ще й зарядку робити будемо, так.
Обов’язки чатового, струнко, стройовий огляд, і все ось це ось.

Ніхто з моїх мужиків ніколи не тікав від сепарів, ми пишалися тим що, сепари тікали від нас. А зараз найкращі з бійців просто тікають на дембель із криками “та ну нааааах*й!”.

Я, звичайно, піду останнім. В кінці місяця.
Раніше і не подумаю – хочу глибше насолодиться моментом, що б назад не тягнуло.

Дякую тобі, арміє мирного часу. Ти за тиждень зробила з нами те, що не змогли зробити сепари за майже одинадцять місяців на передовій.

прапор центурія

Друга ельфійська (центурія – визначення Василя для свого підрозділу. – “Н”) тікає.

До речі, з сьогоднішнього дня нам заборонено носити ельфійські шеврони.

Василь Танцор робоче місце

На фото – моє робоче місце. Місяць тому й сьогодні. На другій фотці мав бути підпис “стало”, але його “пролюбили” мобілізовані дибіли.

* * *

Як писала Новинарня, підрозділ мобілізованого лейтенанта Василя “Танцора” 24 травня під Новотроїцьким Волноваського району знищив БМП противника влучним пострілом з гранатомета СПГ. Дансер при цьому виступив у ролі навідника та відеооператора, який для наведення на ціль використовував безпілотний літальний апарат. Командири різко розкритикували Василя за поширення в інтернеті відеозапису з атакою на БМП противника. Однак після цього Петро Порошенко особисто зателефонував на взводно-опорний пункт у зоні АТО на Волноваському напрямку й подякував “ельфійському” підрозділу та особисто Василеві.

Читайте також:
Боєць ЗСУ, який підпалив ворожу БМП, – командирам:
Не допомагаєте – так хоч не заважайте. ВІДЕО БОЮ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна