В Іспанії вперше за 30 років бик убив тореадора. ВІДЕО

В Іспанії вперше у нинішньому сторіччі під час кориди загинув тореадор. Сталося це в суботу, 9 липня, у місті Теруель (автономна спільнота Арагон), де під час бою з биком отримав смертельну травму 29-річний тореро із Сеговії Віктор Барріо.

Барріо виступав на арені з 2008 року, а саме як тореадор – з 2012-го, і мав не одну нагороду за тореадорську майстерність, хоча прийшов у професію досить пізно як для цього фаху.

Але цього разу улюбленець публіки зробив дрібну похибку, і могутній бик Лоренсо спершу сильно вдарив його рогом, а потім наступив на груди, повідомляє Daily News.

Усе це сталося на очах у сотень тисяч глядачів, адже бій Барріо з биком у прямому ефірі транслювало іспанське телебачення.

Тореадора негайно доставили до лікарні, але лікарі не змогли врятувати йому життя – поранений помер, не приходячи до тями.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой у своєму “Твіттері” висловив співчуття родині загиблого.

Віктор Барріо після однієї зі своїх перемог тримає в руках вуха переможеного бика - символ тріумфу матадора

Віктор Барріо після однієї зі своїх перемог тримає в руках вуха переможеного бика – символ тріумфу матадора

До загибелі Віктора Барріо бики не перемагали матадорів упродовж трьох десятиріч – після того як у Мадриді 1985 року корида завершилася смертю відомого тореро Хосе Куберо на прізвисько Їйо.

У світі останній такий випадок було зафіксовано 1987 року – тоді в Колумбії загинув тореадор Хосе Еслава Касерес.

У травні та вересні 1992 року під час кориди на арені в Севільї загинули два бандерильєро (помічники матадора, які дратують бика, встромляючи йому в холку гострі дротики – бандерильї).

Загалом у ХХ сторіччі під час боїв із биками загинуло 33 матадори.

Відео з кориди у Теруелі, де загинув Віктор Барріо
ОБЕРЕЖНО! Містить сцени насильства та жорстокості!

І досі в Іспанії відбувається до 2 000 корид на рік, хоча це число поступово зменшується. Захисники тварин давно вимагають заборонити бій із биками як жорстоке й безглузде явище, тоді як прихильники кориди наголошують на тому, що для Іспанії це історична й навіть мистецька традиція. До того ж це дійство привертає увагу тисяч туристів із різних куточків світу.

У 2010 році Каталонія стала другим після Канарських островів регіоном Іспанії, де кориду офіційно заборонили.

Нинішня трагедія в Теруелі сталася під час фестивалю Анхеля, який після загибелі Барріо було зупинено.

На початку липня в Іспанії відбувається багато фестивалів за участю биків. І якщо людські жертви під час кориди – вкрай рідкісне явище, то традиційні “забіги з биками” завершуються летальними випадками значно частіше.

Сезон-2016 не виняток: у селищі Педрегер неподалік Аліканте (автономна спільнота Валенсія) загинув 28-річний іспанець. Сталося це під час традиційної забави “біг від розлючених биків”.

У місті Памплона, де відбувається найбільш відомий із таких фестивалів – Сан-Фермін, – за три дні з його початку 6 липня поранення отримали більше десяти людей.

Починаючи з 2000 року, у різних іспанських містах під час забігів від биків загинуло 74 людини.

Читайте також:
Рейтинг найцікавіших місць світу: Європа в першу трійку не потрапила

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна