На Донеччині почастішали напади на греко-католицьких священиків

 

У місті Констянтинівка, що на Донеччині, скоєно розбійний напад на оселю греко-католицького священика отця Віталія Кестера.

Як повідомляє прес-служба Донецького екзархату УГКЦ, на настоятеля парафії Святих рівноапостольних Володимира та Ольги в Костянтинівці напали 7 липня ввечері.

Близько 22:30 зловмисники, розбивши вікно будинку, де мешкає священик із сім’єю, намагалися проникнути в приміщення. Віталій Кестер, почувши дивні звуки, відчинив двері. Нападники в масках били отця Віталія в обличчя кастетом, погрожували і вживали нецензурну лексику. Кестерові розсікли обличчя вище від носа.

“Священик не розгледів облич цих людей, бо вони були в балаклавах. Із місця злочину ці люди втекли. Уночі медики наклали отцю на обличчя шви”, – розповів о. Іван Василенко, близький друг потерпілого.

Отець Іван припускає, що розбійний напад було скоєно з метою пограбування або ж через капеланське служіння Кестера на передовій.

“Священик вдома був із дружиною та сином, які психологічно постраждали”, – додав Василенко.

У прес-службі Греко-католицької церкви зазначають, що це не перший напад на священиків Донецького екзархату УГКЦ за останній час. Нещодавно на о. Василя Іванюка, декана Краматорського деканату Донецького екзархату УГКЦ, було здійснено наїзд автомобілем. Священик переходив дорогу біля храму, де служить. На нього цілеспрямовано мчало авто.
Отець Василь подав позов до міліції, оскільки йому вдалося записати номер автомобіля. З’ясувалося, що транспортний засіб з таким номером не зареєстрований.

Читайте також:
Як у Криму виживають наші церкви: УГКЦ визнає російське законодавство, УПЦ КП – ні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна