Уряд Британії офіційно відхилив петицію щодо повторного референдуму про Brexit

 

Уряд Великої Британії офіційно відхилив петицію з вимогою змінити законодавство про референдум, що дало б можливість провести повторний референдум щодо членства Британії у ЄС.
Про це йдеться на сторінці петиції, яку підписало понад 4,127 млн. осіб.

“Референдум щодо членства в ЄС був погоджений із королевою в грудні 2015 року, мав підтримку з боку парламенту. Закон не встановлює поріг для результату або мінімальний поріг явки [на референдумі]”, – зазначено у відповіді кабміну.

Як відомо, ініціатори петиції пропонують запровадити правило, згідно з яким, якщо явка на референдумі становить менше 75% і за той чи інший результат проголосувало менше 60% учасників плебісциту, має бути призначений повторний референдум.

“Прем’єр-міністр у своєму виступі в Палаті громад 27 червня чітко заявив, що референдум бум одним із найбільших демократичних проявів у британській історії та залучив понад 33 млн. людей висловити свою думку. Для уряду та його глави очевидно, що це одне голосування на покоління, і таке рішення має бути дотримане. Тепер ми повинні підготуватися до процесу виходу з ЄС, і уряд прагне забезпечити найкращі результати для британського народу в переговорах [з Єівросоюзом]”, – наголошується в коментарі британського міністерства закордонних справ та у справах Співдружності.

За британськими правилами, аби звернення розглянув уряд країни, потрібно зібрати 10 тис. підписів. Для розгляду в парламенті слід зібрати 100 тис. підписів.
Водночас жодна кількість підписів під петицією не змушує владні установи ухвалювати рішення, пропоноване підписантами.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Великої Британії в ЄС 23 червня за вихід проголосували 51,9% виборців, або 17,410 млн. осіб; за те, щоб залишитися у складі Єврросоюзу – 48,1% (16,141 млн.). Явка виборців склала 71,8%.

Читайте також:
Глави МЗС держав-засновниць ЄС хочуть швидше випхати Британію з Євросоюзу

Джордж Сорос прорахував катастрофічні наслідки Brexit для Британії і Європи

Німеччина і Франція пропонують для порятунку ЄС створити єдину державу, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна