У Сирії загинули ще двоє російських військових

 

Двоє російських військових льотчиків-інструкторів загинули в районі Пальміри після того, як сирійський вертоліт Мі-25 під їх управлінням був підбитий терористами “Ісламської держави”.
Про це повідомили агенції “Інтерфакс” у міністерстві оборони Росії.

“8 липня російські військові льотчики-інструктори Ряфагать Хабібулін та Євген Долгін здійснювали обліт сирійського вертольота Мі-25 (експортний варіант вертольота Мі-24) з боєкомплектом в провінції Хомс (Сирія).
Витративши боєкомплект, при розвороті на зворотний курс вогнем з землі вертоліт був підбитий терористами і впав в районі, підконтрольному сирійській урядовій армії. Екіпаж вертольота загинув”, – зазначено в повідомленні.

Таким чином, за офіційними даними, за час операції в Сирії загинули 13 російських військовослужбовців.

Нагадаємо, 14 березня президент РФ Володимир Путін дав наказ про виведення переважної частини російських військ із Сирії, однак американська розвідка заявила, що росіяни натомість ще більше розширюють свою військову інфраструктуру в САР.

Цього тижня оголошене режимом Башара Асада 72-годинне перемир’я на період свята Рамадан в Сирії порушували військово-повітряні сили Росії, завдаючи ударів по провінції Ідліб, які призвели до жертв серед мирного населення.
8 липня повідомлялося, що в результаті повітряних ударів сирійської авіації режиму Асада і ВКС Росії по підконтрольних опозиції районах Алеппо загинули 22 людини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна