Співголовою “Демальянсу” стала депутатка Заліщук. Партія дрейфує до центру

 

Народний депутат із фракції БПП Світлана Заліщук обрана тимчасовою співголовою партії “Демократичний альянс” разом із попереднім головою Василем Гацьком.
Таке рішення було ухвалено на з’їзді партії, що відбувся 9 липня.

Зазначається, що співголовів обрано на “перехідний період” до осені цього року. Також утворена стратегічна експертна рада при правлінні.

Як повідомили Новинарні в прес-службі партії, до складу правління “Демальянсу” обрані: Олег Дерев’янко (освітній і культурний діяч, заступник міністра освіти і науки України 03.2015-03.2016 рр.), Андрій Длігач (співзасновник Всеукраїнської громадянської платфори “Нова країна”), Світлана Коломієць (заступник голови Офісу ефективного регулювання, радник міністра екології 2015-2016 рр.), Сергій Лещенко (народний депутат України), Мустафа Найєм (народний депутат України), Владислав Оленченко (співзасновник Всеукраїнської громадянської платфори “Нова країна”), Вікторія Пташник (народний депутат України), Максим Черкасенко (екс-заступник голови “Демальянсу”), Зоя Буйницька (засновник “Демальянсу”), Василь Гацько (співголова “Демальянсу”) та Світлана Заліщук (народний депутат України).

Як відомо, депутати Лещенко, Найєм, Заліщук і Пташник вступили до лав “Демальянсу” сьогодні.

Світлана Заліщук, новообрана співголова партії, заявила: “Я знайома з “Демальянсом” з 2009 року. Ми разом боролися проти цензури, ми боролися під Межигір’ям. Для мене це люди, з якими ми робили історію. І я дуже ціную ту довіру, і на чотири місяці готова стати співголовою. Ми разом запустимо програму та процес перезавантаження нашої платформи єднання”.

Василь Гацько у свою чергу зазначив: “Ми всі розуміємо, що політична партія – це інструмент для змін. І сьогодні ми говоримо про те, що перед нами постає завдання бути співтворцями відкритості. Разом з усіма викликами, ми маємо виклик до осені зробити так, щоб “Демальянс” став платформою єднання. Сьогоднішній акт об’єднання – це старт… Надалі нам треба забезпечити продовження об’єднання середовищ”.

На форумі “ДА” запрошення для інших політичних сил до єднання визначили як “новий підхід до будівництва «партії з відкритим кодом»”.

З’їзд ухвалив програмну заяву. На її основі спільно з провідними експертами буде напрацьована Програма нової політичної сили, яку презентують на наступному з’їзді, що відбудеться восени 2016 року.

“Цивілізаційний вибір України на користь євроатлантичного простору визначений Революцією Гідності. Цінності, які були покладені в основу сучасної європейської цивілізації, – права та свободи людини, якісна освіта, високі стандарти життя, приватна ініціатива як основа добробуту людини і суспільства, самоврядування громад і відповідальне лідерство – мають стати основою нової України, яку ми хочемо будувати, і назавжди запобігти поверненню авторитаризму”, – йдеться у програмній заяві.

З’їзд ухвалив також зміни до статуту нової політсили. Зокрема, щодо ідеологічного спрямування у документі йдеться: “Орієнтуючись на ідеал рівності прав і можливостей як основи справедливості і вільного розвитку кожної людини, партія об’єднує людей центристських і правоцентристських поглядів”.

На сторінці “Демальянсу” у “Фейсбуці” розміщено дані про фінансування партії та її витрати на цей форум.

“Незмінними залишаться наші принципи: тотально прозоре фінансування і звітування за всі витрати…  Оренда залу “Чемпіон” в НСК “Олімпійський” коштувала нам близько 35 тис грн. Інші організаційні витрати (друк банерів) склали 21 тис грн.”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, оновлений “Демальянс” став однією з двох партій народних депутатів з об’єднання “Єврооптимісти”, що заявили про себе останніми тижнями. Друга партія організовується за участі екс-заступників генпрокурора Каська, Сакварелідзе та нардепа Чумака.

Читайте також:
Лещенко і Гацько створюють нову ліберальну партію на базі “Демальянсу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна