Президент Польщі оцінив вшанування Порошенком пам’ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві

 

Президент Польщі Анджей Дуда під час зустріч з президентом України у Варшаві віддав належне кроку української делегації, яка вперше відвідала пам’ятник жертвам Волинської трагедії, розташований у Варшаві. Про це йдеться у твіттер-повідомленнях посла України в Польщі Андрія Дещиці, опублікованих після завершення двосторонньої зустрічі.

“Польський президент “високо оцінив” вчорашній жест Порошенка, який віддав шану жертвам Волинської різанини”, – написав посол польською, позначивши у повідомленні Кшиштофа Щерського, керівника зовнішньополітичного блоку канцелярії Анджея Дуди.

Дещиця послався цитату Щерського, яку опублікувало видання Rzeczpospolita.
“Це справді був крок, важливий крок на шляху примирення щодо цих трагічних подій (Волинської трагедії)”, – заявив Щерський.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко у Варшаві поклав квіти до пам’ятника жертвам Волинської трагедії, ставши на одне коліно перед ним.

Досі жоден з українських високопосадовців, що був із візитом у Варшаві, не відвідував Волинський сквер, де розташований пам’ятник.

Як відомо, Сейм Польщі готується ухвалити рішення про визнання “геноцидом поляків” дій українців на Волині 1943 року, що однозначно підірве партнерські взаємини Києва і Варшави.
Відповідну рекомендацію вже прийняв Сенат Польщі.

Читайте також:
Напередодні катастрофи. Україно-польські взаємини прямують
до кризи через “волинський геноцид”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна