Нацполіція отримає понад 650 нових авто в рамках Кіотського протоколу

 

Національна поліція України отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi замість ВАЗів і УАЗів, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у “Твіттері”.

За його словами, 7 липня міжвідомча робоча група МВС та Міністерство екології і природних ресурсів України схвалили проект щодо заміни автотранспортного парку поліції автомобілями з гібридною силовою установкою на базі кросовера Mitsubishi Outlander PHEV.

“Програма схвалена протокольним рішенням Кабміну №15 від 27.05.2016 та розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу). На практиці, Національна поліція України отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi – замість давно застарілих ВАЗ і УАЗ”, – сказано в повідомленні.

Аваков також детально повідомив технічні характеристики нових авто, які отримають поліцейські.

“Витрата палива складає 1,9 л на 100 км. Економія коштів тільки на паливно-мастильних матеріалах і паливі – 333,9 млн. гривень у рік, зниження викидів парникових газів – мало не в 6 разів, швидкість, комфорт, надійність і моральне задоволення”, – повідомив міністр.

Читайте також:
Найєм розповів про головний привід для оптимізму в день 1-ї річниці патрульної поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна