80% в’язнів спецколонії в Єнакієвому звільнені й прийняті до лав “ДНР”

 

Громадянин України, який відбував покарання в Єнакієвській виправній колонії №52, розповів співробітникам Служби безпеки України про масові факти дострокового звільнення засуджених із колонії, які надалі поповнюють лави бойовиків “ДНР”.

Як повідомляє прес-служба СБУ, сам чоловік відмовився від співпраці з терористами та повернувся на територію, контрольовану українською владою.

За його словами, керівництво колонії, підконтрольне бойовикам, звільняє засуджених за гроші. За цією схемою загони терористів поповнило вже майже 80 відсотків спецконтингенту, що утримувався у в’язниці.

СБУ зазначає, що Єнакієвська виправна колонія №52 в 1974 році була перепрофільована в установу для утримання засуджених, які скоїли особливо тяжкі злочини та визначені особливо небезпечними рецидивістами.

На відео, опублікованому на сайті СБУ, чоловік розповідає, що днями вийшов на свободу із Єнакієвської колонії №52, де відсидів сім років за викрадення автомобіля.

Читайте також:
СБУ допомогла екс-бойовику “ДНР” через півтора року переховування повернутися до сина. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна