Україна і Туреччина домовилися про проведення в Києві стратегічної ради

Україна і Туреччина домовилися про проведення в Києві стратегічної ради під співголовуванням Президента Петра Порошенка та Президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента за підсумками зустрічі Порошенка та Ердогана у Варшаві (Польща), де розпочався саміт НАТО.

“Було досягнуто домовленість про проведення в Києві чергового засідання стратегічної ради високого рівня під співголовуванням Президентів України і Туреччини. Глави держав доручили міністрам закордонних справ підготувати його”, – сказано в ньому.

Зазначається, що Ердоган висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України й у черговий раз засудив переслідування кримських татар в окупованому Росією Криму.

Президенти домовилися про подальшу координацію дій у сфері регіональної безпеки й активізації економічного співробітництва між державами.

Порошенко висловив подяку турецькій стороні за рішення про збільшення строку безвізового перебування громадян України в Туреччині з 60 до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна