У Міноборони похвалилися 37,6 тис. контрактників і майже 171 тис. учасників бойових дій

 

З початку року контракт зі Збройними силами України уклали більше 37 600 осіб, із них близько 4 тисяч – офіцери. Про це сьогодні, 8 липня, повідомив на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони Олексій Чернобай.

Нагадаємо, 25 червня у МО інформували про більш як 35 тисяч контрактників.
Відповідно до заяви Генштабу, з такими темпами є змога замінити всіх демобілізованих контрактниками без нової мобілізації.

Полковник Чернобай принагідно повідомив, що статус учасника бойових дій отримали вже 170830 учасників АТО – військових і працівників Збройних сил.

“Продовжуються виплати грошових винагород військовослужбовцям ЗСУ, які виконують завдання у зоні АТО. На сьогодні понад 29 тисяч бійців АТО отримали грошових винагород на загальну суму майже 131 мільйон гривень”, – зазначив Олексій Чернобай.

За його словами, понад 124 мільйони гривень виплатили за  безпосередню участь у бойових діях, понад 5,5 мільйонів – за успішне виконання бойового завдання у складі підрозділу, більше 1 мільйона гривень склала винагорода за знищену військову техніку бойовиків.

“Наразі опрацьовані документи на 1 мільйон 216 тисяч гривень, виплати яких буде здійснено в найближчий час”, – додав речник Міноборони в УКМЦ.

Читайте також:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна