На саміті НАТО затвердять пакет допомоги Україні

Під час засідання Комісії Україна-НАТО 9 липня у Варшаві буде затверджено комплексний пакет допомоги Україні, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Ви завтра побачите текст на десяти сторінках. Я ніколи не говорю, що обсяг – це відображення змісту, але там є чітка структуризація за напрямами: що там буде”, – сказав міністр.

Він пояснив, що йдеться не про допомогу від окремих країн НАТО, не про постачання зброї, а про те, “що використовуватиметься для доведення сфери безпеки та оборони до стандартів НАТО: або у рамках трастових фондів, або у рамках окремих програм”.

“Причому там є окрема пропозиція, що насправді всеосяжний пакет допомоги – це живий документ. Тобто ми не можемо говорити про суми того, що буде в результаті використано на доведення сектора до стандартів НАТО, оскільки фонди наповнюватимуться у міру того, як реалізовуватимуться і затверджуватимуться окремі проекти”, – повідомив П.Клімкін.

За його словами, НАТО здійснюватиме стратегічну координацію, і сторони працюватимуть над тим, щоб сектор оборони та безпеки України найближчим часом поступово реформувався відповідно до стандартів НАТО.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про терміни реалізації цього документа, глава МЗС України сказав: “Ми маємо ставити перед собою амбітні терміни”.

“Я вважаю, що основна робота за цим документом має бути зроблена приблизно до 2020 року, тобто буквально за чотири роки”, – зазначив П.Клімкін.

Читайте також:
У Варшаві стартував саміт НАТО. Україна буде єдиною країною, яка матиме окремий захід

На саміті НАТО Україна залишається у центрі уваги світових лідерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна