Депутат від БПП засудив перейменування Московського проспекту на честь “нацистського прихвосня Бандери”

 

Депутат Київради від партії “БПП “Солідарність” Дмитро Гордон заявив, що “якщо раніше вулиці називали на честь комуністичних тиранів, убивць і ідолів, то тепер – на честь нацистів і їхніх прихвоснів”. Так Гордон прокоментував рішення столичної міськради від 7 липня про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери.

За словами Гордона, питання про перейменування кількох вулиць вранці у четвер розглядалося на засіданні фракції Блоку Петра Порошенка в Київраді, але Гордона нібито запевнили, що зміна назви Московського проспекту на голосування виноситися не буде.

“Тому спочатку я проголосував “за”. Але коли зрозумів, що пункт про Бандеру таки був, я написав заяву, що відкликаю свій голос і прошу зарахувати його як “проти” з формулюванням, що проспекту Бандери в Києві бути не повинно. Таким чином, я був єдиним депутатом, який проголосував проти”, – пояснив Гордон у коментарі однойменному інтернет-виданню, головним редактором якого він є.

За даними КР, за перейменування голосували 87 депутатів, 10 – утрималися, проти – жодного із 97 присутніх у залі.

Степан Бандера - Московський проспектДмитро Гордон підкреслив, що це питання для нього принципове.

“Я допускаю, що більшості киян все одно, як буде називатися Московський проспект. Але мені не все одно. У Бабиному Яру з особливим цинізмом розстрілювали людей і знущалися над ними саме представники Бандери і Шухевича. Самі німці – це є і в військових мемуарах, і в їх допитах  – були здивовані, з якою ненавистю націоналісти вбивали беззбройних нещасних людей. Криваві злочини цих діячів задокументовані”, – сказав журналіст і депутат Гордон.

Він повідомив, що не підтримає також перейменування вулиці Ванди Василевської на честь  генерал-хорунжого армії УНР Всеволода Змієнка (“бо його ніхто не знає”) та проспекту Генерала Ватутіна – на честь Романа Шухевича.

“Я поважаю боротьбу за незалежність, яку вели славні дочки і сини України, але коли йдеться про людей, на яких кров мирних жителів, це вже занадто”, – заявив Дмитро Гордон.

Депутат від БПП зазначив, що розуміє, що мешканці Галичини, виступивши проти радянської окупації, “піднялися за свою свободу”.
“Я не розумію одного: коли у Львові в перший же день, як увійшли німці, влаштували масовий погром євреїв, розпорювали жінкам животи, тягали по місту за волосся, вбивали… Цього я зрозуміти і прийняти не можу. Це відбувалося під керівництвом цих хлопців – Бандери і Шухевича, як і в Бабиному Яру в  Києві. Якщо хтось хоче забути і викинути це з історії, то я як людина з гарною пам’яттю ніколи на таке не піду”, – сказав Гордон.

Читайте також:
УІНП: Декомунізація пройшла переломний момент

Мінкульт відповів В’ятровичу: Щорса треба і зберегти, і “декомунізувати”,
до КМДА звернулися вже вдруге

В’ятрович на пальцях пояснив міністру культури Нищуку, що пам’ятник Щорсу залишати не можна

На думку депутата Гордона, з подібними перейменуваннями “ми переходимо з однієї істерії в іншу”.
“Спочатку вулиці називали на честь комуністичних тиранів, убивць і ідолів, а тепер –  на честь нацистів і їхніх прихвоснів”, – заявив редактор видань “Бульвар” і Gordonua.com.

“Моя позиція – київським вулицям спочатку треба дати назви на честь киян, які прославили місто в усьому світі. В списку, який я склав і подав до Київради, таких прізвищ багато: від Лобановського і Вертинського до Березіна і Тимошенка (Тарапунька і Штепсель). Поки з цього списку тільки проспект названий на честь Лобановського”, – констатував Дмитро Гордон.

Читайте також:
Кернес позбавив мандату депутата від Медведчука




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна