Комітет Європарламенту підтримав надання безвізового режиму Україні

 

Комітет із закордонних справ Європарламенту рекомендував надати безвізовий режим громадянам Грузії, України і Косова. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту, передає 112.ua.

За надання Україні безвізового режиму проголосували 42 депутати, 3 були проти, 6 – утрималися. Те ж саме рішення стосовно Грузії було прийнято 43 голосами, проти – 5 і 3 утрималися, а також щодо Республіки Косово – з 38 голосами, проти 7 і 6 утрималися.

“Україна зробила великий крок вперед на європейському шляху, з часу Євромайдану. Він боровся за її європейський вибір і європейські демократичні цінності. Україна, безперечно, успішно виконала всі критерії, необхідні для надання безвізового режиму якомога швидше і без будь-яких подальших зволікань”, – сказав Яцек Саріуш-Вольський, доповідач з питання України.

Спрощення візового режиму для країн Східного партнерства та Західних Балкан є важливим інструментом зовнішньої політики і політики безпеки ЄС та способом заохочення людей до міждержавних контактів і зміцнення відносин з ЄС, заявили депутати Європарламенту.

Після цього рішення Комітету із закордонних справ буде надіслано до Комітету з громадянських свобод, який також буде голосувати за пропозицію про скасування віз для Грузії, України і Косово після літньої перерви.

Читайте також:
Меркель пообіцяла Гройсману допомогти з “безвізом”

Доповідачка ЄС пояснила, коли Україні чекати безвізовий режим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна