До Києва прибув з візитом держсекретар США

 

Державний секретар США Джон Керрі прибув до Києва з одноденним візитом, щоб зустрітися з президентом і прем’єр-міністром України.
Візит 7 липня відбувається напередодні саміту НАТО у Варшаві на рівні керівників країн-членів. Днем раніше Джон Керрі відвідав Грузію, повідомляє BBC.

В анонсі Державного департаменту США сказано, що головними темами перемовин у Києві стануть “обговорення прогресу реформ та імплементація Мінських домовленостей”.

Першу зустріч близько 12:50 Керрі планує провести з президентом Петром Порошенком.

Уже завтра, 8 липня, Джон Керрі, як і Петро Порошенко, відлетять до Варшави на саміт НАТО. Як відомо, та полях саміту Альянсу заанонсована зустріч Порошенка та президента США Барака Обами.

Згідно з порядком денним саміту НАТО, однією з головних його тем буде військове посилення у прикордонних з Росією країнах-членах. Україна також серед важливих питань – їй присвятять зустріч комісії Україна-НАТО на найвищому рівні.

У Грузії Джон Керрі підтримав територіальну цілісність країни, а також підписав меморандум у сфері безпеки та двосторонньої співпраці.

Читайте також:
Грузія і США домовились про зброю та військову допомогу

 

 

За результатами візиту Джона Керрі до Києва, як вказує ABC News, сторони підпишуть документи про постачання американського обладнання для захисту кордонів цих країн.

Нагадаємо, на початку липня Україна отримала від США 14 контрбатарейних радарів для АТО.

Читайте також:
Порошенко обговорив з Меркель саміт НАТО та продовження санкцій проти РФ

В НАТО розповіли, які теми обговорять на Варшавському саміті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна