Ситуація в зоні АТО загострюється. Бойовики не збавляють інтенсивності обстрілів

Бойовики 63 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) 4 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною і набуває ознак загострення. Упродовж минулої доби російські окупанти 63 рази застосовували зброю проти українських захисників”, – сказано в ньому.

Найбільше, 33 обстріли, зафіксовано на Донецькому напрямку. Заборонену “Мінськими угодами” артилерію калібру 122 мм противник використовував по наших воїнах у Зайцевому та Дачі, а 120 мм ворожі міномети обстрілювали Невельське, Опитне, Піски, Кірове. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по Авдіївці.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 28 випадків ведення вогню супротивником. Зокрема, російські окупаційні війська зі 120 мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів неодноразово стріляли по українських воїнах у Широкиному і Талаківці. Під обстріл із заборонених 120 мм мінометів потрапила Красногорівка. З протитанкового ракетного комплексу ворог бив у Гранітному, а з 82 мм мінометів – біля Гнутового.

На Луганщині противник двічі хаотично відкривав вогонь поблизу Новозванівки.

Читайте також:
“Сепари” 21 раз відкривали вогонь на всіх напрямках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна