Генпрокурор Луценко анонсує другу справу проти “газової мафії”

 

Кримінальне провадження, в якому фігурує народний депутат із групи “Воля народу” Олександр Онищенко, є першою, але не останньою справою проти газової мафії. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради перед позитивним голосуванням парламенту за притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка.

“Ця справа є першою сигнальною справою проти газової мафії. Генеральна прокуратура України, департамент із боротьби з економічними злочинами буквально найближчим часом іде на другу схожу справу… І обов’язково вийде на тих, хто в “Укргазвидобуванні” дозволяв існування цих злочинних схем”, – заявив Луценко на ранковому пленарному засіданні ВР у вівторок, 5 липня.

“Це не перше і, обіцяю вам, не останнє подання на притягнення до відповідальності народного депутата України”, – сказав Юрій Луценко з трибуни.

При цьому Генпрокурор визнав: “Депутату Онищенку дали втекти. Це правда. Дали законом про регламент роботи Верховної Ради, яким передбачено саме таку процедуру притягнення депутата до кримінальної відповідальності… На жаль, пан Онищенко 2-го числа цього місяця літаком залишив Україну як народний депутат, зупинити якого правоохоронні органи не мають жодної законної можливості”.

Нагадаємо, сьогодні притягнення Олександра Онищенка до відповідальності підтримали 275 нардепів, дозвіл на затримання – 265, дозвіл на арешт – 263.

Читайте також:
Хто і як у Раді голосував за арешт Онищенка

Раніше народний депутат від “Волі народу” Олександр Онищенко заявив, що незабаром вирушить на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро. “Так, Олімпіада починається 5 числа, тому, якщо хтось буде мене розшукувати, прокуратура, то я всіх запрошую, я буду перебувати там з 5 числа, на Олімпійських іграх, можете мене в будь-який момент там затримувати і привозити, нікуди тікати я не збираюся… У мене зараз йде підготовка, я їду, приїжджаю”, – зазначив депутат.

Онищенко в Москві

Онищенко в Москві

Нагадаємо, 15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання для підготовки матеріалів про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка. Його підозрюють у створенні злочинної організації з метою заволодіння коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».
За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд грн.

НАБУ вже затримало 11 підозрюваних у цій справі. Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Як відомо, позавчора стало відомо, що Онищенко перебуває в Москві. Раніше він обіцяв, що хоча й перебуває часто за кордоном як член олімпійської збірної України з кінного спорту, але 5 липня буде у Верховній Раді.

Читайте також:
НАБУ арештувало майна й активів Онищенка на 4 мільярди гривень

ДФС арештувала майно “Укргазвидобування” на суму 1,8 млрд. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна