Президент підписав закон про здешевлення вживаних іномарок

 

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 4 липня, підписав закон про зміни до Податкового кодексу, який здешевлює вживані автомобілі. Підписання відбулося в присутності співавторів – народних депутатів із різних фракцій, повідомляє сайт глави держави.

Підписання відбулося в результаті “досягнення чітких домовленостей про те, що в проголосований і підписаний президентом закон будуть внесені зміни, які захистять як споживачів, так і державу”, – йдеться в повідомленні.

Так, Порошенко домовився з депутатами Верховної Ради про те, що уже найближчого четверга всі фракції підтримають зміни, які він невідкладно внесе до згаданого закону.

Ці зміни стосуватимуться чіткого регламентування дії закону, а саме: упродовж його дії (до 31 грудня 2018 року) одна людина зможе придбати за зниженою акцизною ставкою лише один вживаний закордонний автомобіль, і при цьому має особисто ввезти його в Україну.
Перепродувати такі авто заборонено.

“Це буде по-чесному з боку Президента, парламенту, уряду до людей і по-чесному по відношенню до держави в необхідності фінансування її видатків в умовах війни, яка не закінчена”, – сказав Порошенко.

Він також наголосив на тому, що підписання цього закону дозволить реально допомогти звичайним громадянам придбати автомобіль для власних потреб.

Як писала Новинарня“, наприкінці травня Верховна Рада ухвалила законопроект “Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів”, яким тимчасово знизила ставку акцизного податку на вживані автомобілі до рівня ставок на нові авто.

Зокрема, знижено ставки акцизу на вживані авто:
– до 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1000 куб. см;
– 0,063 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1500 куб см;
– 0,267 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 2200 куб. см;
– 0,276 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 3000 куб. см;
– 2,209 євро для авто з об’ємом двигуна понад 3000 куб. см.

 

Водночас ставки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та державою-агресором по відношенню до України, або ввозиться з території такої держави-окупанта та/або з окупованої території України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна