Найєм розповів про головний привід для оптимізму в день 1-ї річниці патрульної поліції

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка

(FB)

Рівно рік тому в Україні з’явився Департамент патрульної служби Національної поліції України.

Ми вже погано пам’ятаємо, що таке ДАІ, забули про чарівний жезл за рогом, а наші діти навряд чи зрозуміють, чому колись ці дядьки ховалися в кущах…

Сьогодні з цього приводу буде багато гучних слів. Але я б хотів нагадати одну дуже важливу деталь цієї реформи, про яку вже можна говорити відкрито.

Весь процес набору, тестування, навчання, підготовки і матеріально-технічної комплектації департаменту Патрульної поліції проходив за відсутності будь-якого спеціального або загального законодавчого забезпечення.

Набір у патрульну службу розпочався 13 січня 2015 року, перша присяга відбулася 4 липня, а закон про Національну поліцію, який регламентує її роботу, був підписаний 4 серпня.

Навіщо я це пишу і чому це важливо. Я розумію, що з точки зору державного будівництва це юридичний нонсенс. Але це ще раз доводить, що ми живемо в часи, коли політична воля, мотивація і правильна команда можуть перетворювати реальність і досягати цілей, не чекаючи ідеальних умов.

Воля, компетенція і здоровий оптимізм – це найдорожчі валюти, які у нас є. Бережіть і підтримуйте тих, хто на це здатний.

Менш ніж за рік патрульна служба з’явилася більш ніж у 30 містах країни; були відібрані і навчені майже 13 тисяч нових співробітників. А сама патрульна стала візитною карткою реформ в країні.

Читайте також:
У поліції оголосили про завершення першого етапу реформи
й почали набір дільничних і слідчих

Так, не все ідеально. Багато речей засмучують, багато пригнічують, але є один факт, якому я радію щоразу, коли мені кажуть про вади патруля: практично всі помилки і правопорушення, вчинені співробітниками патрульної служби, ставали надбанням громадськості завдяки керівництву і співробітникам служби моніторингу самого департаменту.

Ще раз: не в результаті розслідувань журналістів, чи не за заявою жертв, а в результаті відкритості роботи самих патрульних.
Погодьтеся, це привід для оптимізму.

Читайте також:
Деканоїдзе пояснила, чому в поліції лишається корупція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна