Мешканці прикордонних районів України заблокували пункти пропуску в Польщу

 

Мешканці прикордонних районів України заблокували кілька контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Польщею.
Таким чином вони висловлюють протест проти тимчасового обмеження малого прикордонного руху, що набуло чинності сьогодні, 4 липня, й триватиме до 2 серпня.

Про це повідомив у “Фейсбуці” помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Обмеження малого прикордонного руху означає, що мешканці прикордонних із Польщею районів упродовж його дії зможуть їздити за кордон лише на загальних підставах, тобто отримавши візу.
Як писала Новинарня, такі заходи пов’язані з додатковими заходами безпеки у зв’язку із самітом НАТО, який відбудеться в Польщі 8-9 липня, та Всесвітніми днями молоді в Кракові, куди наприкінці липня приїде також Папа Римський Франциск.

“У той же час Польща посилила прикордонний контроль і на кордоні з Німеччиною та Чехією. Здавалося б, цілком зрозуміла ситуація. Але мешканці українських прикордонних населених пунктів мають іншу думку. Сьогодні вранці по півтора десятка людей на відстані до 1 км від пунктів пропуску «Грушів» та «Рава-Руська» перекрили рух автотранспорту”, – зауважив Слободян.

Згодом він додав, що заблоковано ще й пункти пропуску “Шегині” та “Краківець”.

За словами помічника голови ДПСУ, “з мітингувальниками працює Національна поліція”, за ініціативи Держприкордонслужби створюються міжвідомчі штаби, і прикордонники спільно з представниками місцевої влади проводять із населенням прикордонних територій роз’яснювальну роботу.

У результаті цієї роботи пункт “Грушів” станом на 13-ту годину 4 липня вдалося розблокувати.

Але “Шегині”, “Рава-Руська” та “Краківець” все ще лишалися заблокованими, тож у ДПСУ просять мандрівників врахувати цей момент і до появи нової інформації не їхати в Польщу через ці КПП.

Читайте також:
У Польщі шириться антиукраїнська істерія. Представник УІНП наводить нові приклади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна