Держтелерадіо визначило рейтинг сайтів органів влади

 

Органи влади (17 міністерств, 40 інших центральних органів виконавчої влади та 24 обласних і Київської міської державних адміністрацій) покращили інформаційне наповнення своїх офіційних веб-сайтів. Про це йдеться в повідомленні Держтелерадіо за результатами моніторингу.

“За результатами моніторингу першого півріччя 2016 року встановлено загальну тенденцію до зростання інформаційної відкритості та прозорості в діяльності суб’єктів владних повноважень. Спостерігається позитивна динаміка інформаційного наповнення веб-сайтів, зокрема збільшилися кількісні показники представленої інформації, вона стала більш актуальною та систематизованою”, – зазначає держкомітет.

Найкращим серед центральних органів виконавчої влади визначено офіційний веб-сайт Фонду державного майна України, а серед місцевих органів виконавчої влади – сайт Чернігівської обласної держадміністрації.

Найнижчий показник інформаційної прозорості, за результатами моніторингу, мають веб-сайт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (55,64 %) та веб-сайт Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (70,55 %).

26 % центральних органів виконавчої влади і 48 % місцевих органів виконавчої влади повністю або частково здійснили адаптацію власних веб-сайтів до потреб користувачів з вадами зору та слуху (створили альтернативну версію офіційного веб-сайту з більш простою структурою; розмістили на початку кожної веб-сторінки елементи управління, які надають можливість користувачу змінити розмір шрифту та кольоровий контраст; супроводжують аудіо- та відеоматеріали текстом, еквівалентним інформації, що містить аудіо- та відеозапис тощо).

Читайте також:
На Донеччині відновлює мовлення обласна українська радіостанція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна