У “газовій справі” затримали бухгалтера Онищенка

У п’ятницю, 1 липня , детективи Національного антикорупційного бюро України затримали дванадцятого фігуранта у схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування”. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Як зазначається, основним завданням цієї особи у складі злочинної організації було ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності від імені фіктивних підприємств, що були залучені до злочинної схеми.
Наразі затриманій повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Як відомо, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ВАТ “Укргазвидобування” і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України з групи “Воля народу” Олександру Онищенку.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Тимошенко відверто покриває олігарха Онищенка, – Лещенко

Одинадцятого фігуранта “газової справи” затримали при спробі втекти до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна