Всі докази проти Онищенка зібрано, але справу можуть блокувати

 

САП і НАБУ заявляють про спротив розслідуванню справи Олександра Онищенка та закликають ВР дозволити зняття депутатської недоторканності та арешт депутата. Про це заявили голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, пише “Українська правда“.

За словами Ситника, під час розслідування справи “йшов великий супротив”.

“Від початку двом ключовим фігурантам обирається смішна застава. Крім того, коли їх відпускали, під СІЗО збиралися “тітушки”. Я був змушений залучати підрозділ спецоперацій НАБУ, щоб відбити тих фігурантів”, – розповів Артем Ситник, маючи на увазі фігурантів “газової схеми” Постного та Рябошапку.

“Скажу відверто, була проведена розмова і попереджено, що при спробі фізично забрати Постного і Рябошапку, управління спецоперацій буде змушене відкривати вогонь на ураження”, – зазначив Ситник.

Ситник нагадав, що Рябошапці вже обрано заставу в сумі 100 млн., по Постному процес триває.

Читайте також:
Суд дозволив НАБУ затримати Постного

“Тож супротив зараз великий, ті факти, які я навів, є підтвердженням, що подання прокуратури треба підтримати в повному обсязі”, – наголосив голова НАБУ.

Назар Холодницький висловив побоювання, що у Верховній Раді може блокуватися рішення по Онищенку, і висловив сподівання, що парламент у вівторок, 5 липня, дослухається до позиції НАБУ і САП та “дасть можливість довести цю справу до суду і до вироку”.

Також Холодницький повідомив, що слідчі зібрали достатньо доказів для того, щоб оголосити підозру народному депутату Олександру Онищенку по “газовій” справі, пише 112.ua.

“Слідством було встановлено достатньо доказів про те, що весь ланцюжок посередників, і починаючи від учасників договору про спільну діяльність ПАТ “Укргазвидобування”, закінчуючи переможцями торгів, та власне біржами, на яких ці торги проводилися, був підконтрольний саме народному депутату Онищенко. І я сподіваюся, що ВР дасть згоду, і ми покажемо в суді, як це вимагає кримінальний процес, весь ланцюжок, і всі докази, які у нас є”, – сказав Холодницький.

Також Хололдницкий нагадав, що детективами НАБУ спільно з прокурорами антикорупційної прокуратури затримано вже 11 фігурантів “газової” справи. Десятьом із них обрано запобіжний захід – утримання під вартою і альтернативний заставу, сумарний розмір якого перевищує 1 млрд грн.

Читайте також:
Оприлюднено матеріали “прослушки” поплічників Онищенка

Онищенко зібрався на Олімпіаду в Ріо, пропонує там його і арештувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна