Від сьогодні українцям доведеться платити за тепло та гарячу воду вдвічі більше

Сьогодні, 1 липня, набуває чинності рішення НКРЕКУ про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення.

Збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн./Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн./1Гкал) і заробітних плат (9 грн./Гкал).

Коригування паливної складової пов’язано з рішенням уряду про зміну тарифу на природний газ, що використовується при виробництві тепла для населення.

Тариф на централізоване опалення для споживачів, які не мають будинкових чи квартирних лічильників та сплачують за нормами споживання, з 1 липня 2016 року становитиме 32,97 грн/кв. м за місяць (з ПДВ).

Тариф на гаряче водопостачання зросте для українців до 63-78 грн за кубометр. Конкретна ціна залежатиме від постачальника, а також від наявності сушарки для рушників у квартирі.

Крім того, з 1 липня будуть підвищені тарифи на електроенергію для промислових споживачів. Зокрема, перша категорія промспоживачів отримала 10% підвищення, а друга категорія відсьогодні сплачуватиме на 8,2% більше.

При тому прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що громадяни у листопаді не сплачуватимуть більш ніж 15-20% від свого доходу за житлово-комунальні послуги завдяки системі субсидій, повідомляє “Укрінформу“.

“Якщо брати ціну на газ, то вона формується на німецькій біржі. Якщо хтось запропонує дешевше, ми купимо дешевше. Розповідають, що ринкові тарифи не дають можливості їх сплачувати. Держава про тарифи потурбувалася. Ви не будете платити більше ніж 15-20% від вашого доходу. Уряд допомагатиме, але адресно. Рахунки, які ви отримаєте у листопаді, не будуть жахливими. Ми за всіх потурбуємося”, – наголосив Гройсман.

Читайте також:
Тариф за опалення з 1 липня зросте майже вдвічі

Тимошенко слідом за Ляшком подала позов до суду щодо газових тарифів Кабміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна