Система призначення субсидій працюватиме краще, ніж торік, – Розенко

 

Тим сім’ям, яким уже нараховувалася субсидія, не доведеться звертатися до органів соціального захисту для її переоформлення на новий опалювальний сезон – допомога від держави буде перерахована їм автоматично.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на брифінгу після засідання уряду, який транслював телеканал “112 Україна“.

“З 1 травня йде автоматичний перерахунок субсидій на новий опалювальний сезон на новий річний фактично термін. Тим 5,5 мільйона українських сімей, які вже отримували субсидії, вже не треба повторно звертатися в управління соцзахисту, не треба стояти в чергах, не потрібно здавати нові заяви, не треба здавати ніяких додаткових, нових довідок – їх субсидії перераховуються автоматично”, – запевнив Розенко.

Водночас якщо йдеться про оформлення нових субсидій, то родина, яка звертається вперше, має подати певний пакет документів місцевим органам влади.

“Але оформлення також буде проходити за спрощеною процедурою”, – запевнив Розенко.

“За нашою оцінкою, я очікую, що нова кампанія призначення або перепризначення субсидій пройде більш організовано, ніж минулого року, тому що місцеві органи влади навчилися працювати з програмою субсидій”, – висловив сподівання віце-прем’єр.

Як повідомляла Новинарня, з 1 липня українцям доведеться платити за опалення та гарячу воду майже вдвічі більше, ніж раніше.

Читайте також:
Після подорожчання газу в держбюджеті збільшать витрати на субсидії, – Мінсоц

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна