Офіційно: Євросоюз продовжив санкції проти Росії до кінця січня 2017-го

 

Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства за п’ятницю, 1 липня.

“1 липня 2016 року Рада ЄС продовжила термін дії економічних санкцій, що стосуються окремих секторів російської економіки, до 31 січня 2017 року”, –  говориться в заяві.

Як відомо, санкції були запроваджені 31 липня 2014 року, після незаконної анексії Криму та початку агресії РФ на Донбасі, й були посилені у вересні 2014 року.
9 березня 2015 року Європейська рада вирішила пов’язати термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.

“У зв’язку з тим, що Мінські угоди не були виконані повністю до 31 грудня 2015 року, Рада ЄС продовжила санкції до 31 липня 2016 року. Оцінивши реалізацію Мінських угод, Рада ЄС вирішила продовжити термін дії санкцій ще на шість місяців, до 31 січня 2017 року”, – наголошується в повідомленні.

Прикметно, що Рада ЄС опублікувала рішення про продовження санкцій проти РФ до кінця січня 2017 року також російською мовою – при тому що російська не є офіційною мовою Євросоюзу і досі Рада ЄС не публікувала російський переклад санкційних рішень, які ухвалювалися через дії Кремля.

Читайте також:
Три країни ЄС гальмують введення санкцій проти Росії, – ЗМІ

Кремль хоче, щоб санкції проти РФ протрималися якнайдовше

Ще одна “облрада” Італії виступила за визнання Криму російським

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна