Ар’єв – про заяви голови ПАРЄ на користь Росії: “Торгує принципами”

 

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав зберігати діалог з російським парламентом та співпрацювати з Росією задля вирішення криз у Сирії й Україні. Про це йдеться у його заяві за підсумками дводенного візиту до Москви.

“Росія є державою-членом Ради Європи. Росія важлива, тому що без її активної участі ми не зможемо ефективно боротися з тероризмом. Ми не можемо знайти вирішення кризи в Сирії. Ми не зможемо вирішити кризу в Україні”, – цитує главу ПАРЄ “Європейська правда”.

“24 червня 2016 року Бюро Асамблеї була прийнята декларація, що підтверджує роль Асамблеї як загальноєвропейського форуму для міжпарламентського співробітництва між парламентаріями з усіх 47 держав-членів Ради Європи. Ми повинні зберегти канали зв’язку з російським парламентом і вивчити всі можливості діалогу парламентської дипломатії. Я з нетерпінням чекаю продовження наших контактів з керівництвом і членами російського парламенту”, – резюмував Аграмунт.

Повідомляється, що під час візиту він провів низку зустрічей, зокрема зі спікерами Державної думи РФ Сергієм Наришкіним, Ради Федерації – Валентиною Матвієнко, головою комітету з міжнародних справ Держдуми Олексієм Пушковим, а також із головою уомітету з міжнародних справ Ради Федерації Костянтином Косачовим.

Голова постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у “Фейсбуці” висловив думку, що така заява Аграмунта є прикладом боягузтва, політичної короткозорості і короткої пам’яті.

“Ще рік тому цей політик заявляв про необхідність повернення Криму та всебічну підтримку України, а сьогодні він сором’язливо обходить цю тему стороною. На жаль, серед європейців є багато тих, хто намагається торгувати принципами. Можливо, навіть, не в переносному сенсі”, – зазначив представник БПП.

“Аграмонт зараз сильно ризикує увійти в історію президентом ПАРЄ, який започаткує розпад Асамблеї. Але чи варто тоді буде жалкувати за організацією, що топче власні принципи?” – написав Ар’єв.

Як відомо, 24 червня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (керівний орган асамблеї) ухвалило декларацію, в якій заявило про потребу діалогу з Росією і відзначило, що спільного у РЄ з Росією більше, ніж того, що розділяє.

Варто нагадати, що в березні, коли іспанець Педро Аграмунт очолив ПАРЄ, член української делегації Ірина Геращенко констатувала: “З одного боку, він публічно критикує Росію за її агресивну політику. З іншого – належить до тих членів ЕРР, які виступають “за діалог”.

Читайте також:
ПАРЄ вже готова зняти “бан” із Росії через звільнення Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна