Визначилося коло кандидатів на пост прем’єра Британії, який виведе країну з ЄС

 

У Великій Британії завершилося висунення кандидатів на посаду лідера правлячої Консервативної партії та, відповідно, прем’єр-міністра країни.

Як повідомляє “Європравда” з посиланням на ВВС, на посаду претендують глава МВС Тереза Мей, міністр юстиції Майкл Гоув, міністр праці і пенсій Стівен Кребб, колишній міністр оборони Лайам Фокс та заступник міністра енергетики Андреа Лідсом.

Лідерами перегонів є Тереза Мей, яка виступала проти виходу країни з ЄС, та Майкл Гоув, який брав участь у кампанії за Brexit.

Колишній мер Лондона Борис Джонсон, який активно агітував за вихід Об’єднаного Королівства з Євросоюзу, всупереч прогнозам, вирішив не висувати свою кандидатуру на посаду лідера консерваторів.

Ім’я нового лідера партії стане відоме 9 вересня.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС, який відбувся 23 червня, за Brexit несподівано проголосувала більшість – 51,9% виборців.
Після цього премʼєр-міністр Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року, а процедуру виходу країни з ЄС має забезпечити новий глава уряду.

Читайте також:
Глави МЗС держав-засновниць хочуть швидше випхати Британію з Євросоюзу

“В морг – значить в морг”. Кемерон відкинув ідею переголосування Brexit на підставі петиції

Петиція щодо переголосування референдуму станом на 23:00 (за Києвом) 30 червнянаразі набрала 4 075 583 голосів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна