У Чорне море увійшов новітній підводний човен РФ з радіусом ураження 3000 км

 

У середу, 29 червня, новітній підводній човен РФ Б-262 “Старий Оскол” увійшла з протоки Босфор у Чорне море. Про це повідомляє “Думська“.
Це – вже третій новітнійпідводний човен РФ, введений до складу Чорноморського флоту за минулий рік. “Старий Оскол” озброєний торпедами і новими ракетами “Калібр”, які мають радіус ураження до 3000 кілометрів. При пуску Калібру з акваторії Чорного моря ці ракети здатні досягти будь-якої точки Європи.

У період з 2014 року по 2016-й було побудовано шість підводних човнів цього типу для Чорноморського флоту, три з яких вже прибули до місця дислокації.

“Старий Оскол” (проект 636.3 Варшав’янка) при довжині 74 метри має підводну водотоннажність 3100 тонн. Два дизель-генератора по 1000 к.с. здатні розігнати її до 17 вузлів надводного ходу, а головний електродвигун, потужністю 5500 кВт – до 20 вузлів під водою.
Екіпаж підводного човна – 52 людини, глибина занурення – до 300 метрів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна