Росія стягує військових у західні регіони, – Шойгу

 

Росія розмістить близько 10 тисяч військових у своїй західній частині. Про це 29 червня в Москві заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, пише “Радіо Свобода“.

За його словами, “військово-політична ситуація на західних кордонах Росії залишається нестабільною”. Шойгу вказав на те, що Сполучені Штати та інші члени НАТО продовжують “збільшувати свій військовий потенціал у сусідніх із Росією країнах”.

Російський міністр має на увазі плани НАТО щодо розміщення нових батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі. Таке рішення в альянсі ухвалили, щоб зменшити в Польщі та країнах Балтії побоювання, пов’язані з анексією Росією Кримського півострова України в 2014 році, а також підтримкою з боку Москви сепаратистів на сході України.

Кремль вважає ці плани, а також розгортання системи протиракетної оборони в Східній Європі прямими загрозами національній безпеці Росії.

Читайте також:
У Чорне море увійшов новітній підводний човен РФ з радіусом ураження 3000 км

НАТО нарощуватиме військову присутність у Східній Європі і Чорномор’ї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна