В ООН навели нові цифри загиблих з початку конфлікту на Донбасі й похвалили Мінські угоди

 

За останніми даними Організації Об’єднаних Націй, під час конфлікту на сході України загинуло принаймні 9449 осіб, ще 21843 – отримали поранення. Про це повідомив помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович, виступаючи в Женеві, передає ORF.

Шимонович зазначив, що з не менш як 9449 загиблих близько 2 тисяч були цивільними особами. За його словами, більшість із них загинули під час хаотичних обстрілів житлових районів.

 

Помічник генсека ООН також зазначив, що завдяки переговорам про припинення вогню кількість жертв серед цивільного населення з вересня 2015 року впала до рівня нижче десяти вбитих і 30 поранених на місяць.

“Ситуація в Україні непередбачувана”, – підкреслив Шимонович водночас. Він зазначив, що без подальших кроків зі встановлення міцного миру загроза ескалації конфлікту спричинить серйозні наслідки для цивільного населення і всього регіону.

Читайте також:
Повпред України в ООН: Пан Гі Мун втратив моральне право говорити будь-що про конфлікт в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна