В МЗС назвали регіони Туреччини, куди краще не їхати

 

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідування південних і південно-східних районів (провінції Хатай, Кіліс, Газіантеп, Стамбул, Ізмір, Сиірт, Ширнак, Хаккярі і Тунджелі) та уникати будь-яких поїздок в межах 10 км від кордону з Сирією та Іраком через проведення силовими відомствами Туреччини попереджувальна-профілактичних заходів з протидії тероризму і екстремізму. Про це йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, у зв’язку зі збереженням підвищеного рівня терористичних загроз на території Турецької Республіки, МЗС рекомендує громадянам України, які планують поїздки до цієї країни або вже перебувають на її території, дотримуватися наступних порад.

Громадянам необхідно виявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідання місць масового скупчення людей, зокрема об’єктів туристичної інфраструктури (в т.ч. культових споруд, історичних пам’яток, популярних серед іноземних туристів пішохідних вулиць та майданів в місцях відпочинку), місць проведення мітингів та демонстрацій тощо.

За відсутності нагальної необхідності, доцільно максимально обмежити час перебування у транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні та автобусні вокзали тощо) та вузлових зупинках громадського транспорту, відвідання адміністративних будівель, торговельно-розважальних комплексів; слід постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування, неухильно виконувати всі вказівки та рекомендації місцевих правоохоронних органів і влади в цілому, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

Рекомендується регулярно інформувати рідних та близьких про свої переміщення у країні, не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною і наглядом сил безпеки. У разі різкого загострення обстановки необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання, правоохоронців та представників структур і організацій, що здійснюють реагування на надзвичайну ситуацію. Документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку потреби термінового залишення місця проживання, громадянам рекомендується зберігати в місцях, доступних до негайного доступу.

Читайте також:
Кількість жертв теракту в аеропорту Стамбула зросла до 41

ОНОВЛЕНО. Теракт у головному аеропорту Стамбула: не менше 28 загиблих, понад 60 поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна