Кількість загиблих в аеропорту Стамбула може зрости до 50. Серед жертв є українці. ВІДЕО

 

Щонайменше 36 загиблих (не рахуючи терористів) і 147 поранених – такі нові офіційні дані турецької влади щодо наслідків теракту в аеропорту імені Кемаля Ататюрка у Стамбулі, який стався вчора, 28 червня, о десятій вечора.

За уточненими даними Департаменту консульської служби українського МЗС, внаслідок теракту в аеропорту Стамбула загинула одна громадянка України та поранений один громадянин України (осколок влучив у ногу).

Як повідомляє Associated Press з посиланням на високопоставленого чиновника, “кількість загиблих, ймовірно, сягне 50 осіб”.

Ataturk airport blast ambulanse

Наслідки терактів могли б бути гіршими, якби вибухівку привели в дію не троє, а семеро терористів, про яких пише оглядач газети Hurriyet Абдулкадір Селві, повідомляє CNNTurk.
За його інформацією, в аеропорту на момент теракту перебувало саме семеро терористів, троє з яких здійснили вибухи, а ще чотирьох поліція на момент написання тексту намагалася затримати.

Перший терорист-смертник підірвав себе у залі прибуття міжнародного терміналу, після того як відкрив вогонь з автомата. Відразу після цього на верхньому рівні терміналу інший терорист також почав стріляти в людей з автоматичної зброї, а коли поліція відкрила вогонь у відповідь та поранила його – також підірвав вибуховий пристрій. Ще один смертник влаштував вибух на паркінгу.

У мережі опубліковано відео моменту одного з трьох вибухів, взяте з камер спостереження CNNTurk.

На відео можна побачити, як один з терористів, лежачи на підлозі, ймовірно, поранений, приводить у дію вибуховий пристрій.

Жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за вибухи. При цьому, як заявив премʼєр Туреччини Беналі Йилдирим, попередні дані вказують, що смертники належали до терористичної організації “Ісламська держава”.

Станом на ранок головний аеропорт Стамбула частково відновив роботу.
“Протягом кількох годин аеропорт “Кемаль Ататюрк” не приймав рейси, проте наразі аеропорт приймає літаки”, – йдеться у повідомлені АР.

МЗС України рекомендує українцям звертатися на на гарячі лінії Генерального консульства України в Стамбулі та МЗС України за телефонами: +905306125577 (Стамбул); +380442381777, +380442381657 (Київ).

Фото REUTERS

Фото REUTERS

Нагадаємо, вчора ввечері спершу повідомлялося про 10 і 28 жертв теракту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна