В Ізмаїлі згортають режим надзвичайного стану, оголошений через масове отруєння

 

З вівторка, 28 червня, в Ізмаїлі після надзвичайного стану відкриваються ринки та об’єкти ресторанного бізнесу, які провели відповідні підготовчі заходи.
Про це в соцмережі повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

Водночас у медичних установах Ізмаїла станом на 07:00 28 червня ще перебувають 119 осіб, госпіталізованих внаслідок масового отруєння, серед них 89 дітей.

За інформацією прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій, упродовж 16-27 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом “гострий гастроентероколіт” звернулися загалом 757 осіб (зокрема 439 дітей) – місцевих жителів Ізмаїла та села Броска Ізмаїльського району.

Як відомо, причиною масового отруєння населення в Ізмаїлі Одеської області стала мікс-інфекція, викликану фекальним забрудненням води після сильних опадів на тлі спеки.
У місті було оголошено надзвичайний стан, перекрито доступ до водойм, закрито заклади харчування, заборонено торгівлю продуктами, що швидко псуються.
Проводилося додаткове хлорування водогону.

У понеділок ввечері, 27 червня, міський голова Андрій Абрамченко повідомив, що вода з мереж міськводогону вже придатна для вживання.

“Центральна імунна вірусологічна лабораторія міста Одеса (…) повідомила, що проби, відібрані в мережах міськводогону, дали негативні результати… Тобто, мережі комунального підприємства “Ізмаїльське ВУВКГ” чисті – як і свердловини. Це означає, що вода з мереж Ізмаїльського міського водогону безумовно придатна для вживання. Тому з завтрашнього дня (28 червня) ми припиняємо возити її в місто бочками – вона в кранах така ж, як і в свердловинах.
Ми продовжуємо безкоштовно лікувати хворих, які поступили в стаціонари під час спалаху кишкової інфекції. Продовжуємо розвозити по домівках представникам соціально незахищених категорій населення питну бутильовану воду”, – написав Абрамченко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Визначено причину масової інфекції в Ізмаїлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна