Співробітництво ФРН та ЄС з Україною має стати найбільшим європейським проектом в економіці на наступні 10 років

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 28 червня, провів зустріч з Міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером, під час якої сторони обговорили співпрацю в економічній сфері. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Володимир Гройсман зазначив, що в Україні є 4,5 тисячі підприємств з німецьким капіталом. Також на теперішній час в Україні реалізується проектів німецької технічної допомоги на суму 600 млн. євро. “Це необхідна основа для розвитку і поглиблення співробітництва”, – зауважив він.

Прем’єр-міністр підкреслив, що “українська економіка демонструє невелике, але зростання”. В Україні сформовано усе необхідне законодавство для боротьби з корупцією, що є важливим для німецького бізнесу. “Ми маємо усе необхідне для проведення реформ в Україні”, – наголосив він.

Сторони домовилися активізувати роботу з реалізації проектів німецького бізнесу в Україні. З цією метою восени 2016 року в Києві будуть проведені міжурядові консультації зі сталого розвитку України.

Володимир Гройсман також зазначив, що пріоритетом має бути співробітництво двох країн і на місцевому рівні. “Ми провели децентралізацію, тому програми для взаємодії на місцевому рівні винятково важливі на сьогодні”, – підкреслив він.

На початку 2017 року в Києві буде проведена конференція міст-партнерів за участю місцевих влад міст-партнерів України, Німеччини та Польщі.

Прем’єр-міністр та Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер також обговорили питання реалізації проектів енергоефективності в Україні, зокрема створення і початку роботи Фонду енергоефективності. “Наша мета – збільшувати видобуток газу в Україні та зменшувати споживання газу за рахунок енергозбереження”, – заявив Володимир Гройсман.

Особливу увагу сторони приділили питанню залучення підтримки Німеччини до реформи митної служби України. Прем’єр-міністр зазначив, що в рамках реформи митниці передбачена її повна технічна модернізація. “Розраховуємо на технічну та експертну допомогу німецьких партнерів”, – зазначив Володимир Гройсман.

Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер також зазначив, що повною мірою підтримує наміри Уряду щодо приватизації. “Ви можете розраховувати на допомогу і підтримку Німеччини” – підкреслив він.

Герд Мюллер наголосив, що “важливо запустити процес, щоб економіка ФРН вкладала в економіку України”.

Найбільшим європейським проектом в економічній сфері на наступні 10 років має стати співробітництво ФРН та ЄС з Україною. Ми повністю погоджуємося і підписуємося під вашою урядовою програмою, – підкреслив Герд Мюллер. – Ми впевнені в такому підході, оскільки ваш Уряд надсилає в Європу правильні сигнали”.

Німецька сторона також висловила готовність поділитися досвідом та надати практичну допомогу у вдосконаленні системи професійно-технічної освіти в Україні. Сторони домовилися підготувати окрему програму із залученням освітніх інституцій, бізнесових асоціацій та торгово-промислових палат двох країн.

Окремо сторони обговорили питання переміщених осіб в Україні. Герд Мюллер зазначив, що Німеччина розуміє складність ситуації, пов’язаної із великим числом біженців та переміщених осіб в Україні. “Ми розуміємо масштаб цієї проблеми, тому маємо закликати світову спільноту до допомоги біженцям”, – заявив він. У свою чергу, Володимир Гройсман зауважив, що Уряд докладає максимальних зусиль для того, щоб 1,7 млн. осіб, змушених виїхати з Донбасу, отримали необхідну допомогу та підтримку з боку Уряду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна