Порошенко поговорив з Ердоганом і прокоментував його “вибачення” перед Росією

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це він розповів журналістам у Брюсселі, де 27 червня взяв участь у міні-саміті з керівництвом Євросоюзу, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“У нас відбулася телефонна розмова з Реджепом Ердоганом за ініціативою президента Туреччини, ми домовилися, що всі наші проекти, які існують, будуть продовжені і розширені“, – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що Туреччина й Україна залишаються стратегічними партнерами.

Порошенко також прокоментував інформацію про те, що президент Туреччини нібито попросив у Росії вибачення за збитий літак Су-24.

“Наскільки я прочитав це повідомлення, мова йшла про співчуття родині загиблого, і я вважаю, що це – абсолютно зрозуміла позиція президента Туреччини”, – зауважив глава Української держави.

Як повідомляла Новинарня, у понеділок, 27 червня, прес-служба Кремля повідомила, що президент Туреччини написав своєму російському колезі Володимиру Путіну листа, в якому висловив зацікавлення врегулюванням ситуації, пов’язаної із загибеллю пілота збитого турецьким винищувачем російського військового літака.

Ердоган також запевнив, що в Туреччини не було злого наміру збивати російський літак, і висловив співчуття сім’ї загиблого пілота Олега Пєшкова. При цьому Кремль трактував турецьку фразу Ердогана як прохання про вибачення, тоді як в Анкарі зазначають, що президент “висловив жаль”.

Читайте також:
Порошенко в Брюсселі: Україна може дати ЄС нову історію успіху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна