Без Грузії й України європейський проект недовершений, – глава МЗС Польщі

Глава польського МЗС Вітольд Ващиковський заявив, що без Грузії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, України та Молдови європейський проект все ще недовершений. Про це він сказав  під час спільної прес-конференції з грузинським керівником дипломатії Міхеїлом Джанелідзе, пише “Радіо Польща“.

Зустріч керівників дипломатії Польщі та Грузії у Варшаві, що відбулася у вівторок, була присвячена, зокрема, питанням безпеки у контексті близького саміту НАТО та майбутнього Європи у зв’язку з очікуваним виходом Великої Британії з ЄС. Міністри обговорили також питання двосторонніх польсько-грузинських відносин та регіональні питання.

“Ми хотіли б бачити Грузію якомога швидше в НАТО і якомога швидше в ЄС. Після вступу Грузії та інших країн цього регіону, ми бачили б Європу єдиною, об’єднаною і демократичною. Без Грузії, без Вірменії, без Азербайджану, без Білорусі, України та Молдови цей європейський проект весь час ще недовершений. Тому ми не припинимо зусиль, щоб проект європейської трансформації, вільним і демократичним способом завершити”, – сказав під час прес-конференції у Варшаві міністр закордонних справ Польщі.

Читайте також:
Brexit не завадить безвізовому режиму ЄС з Україною, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна