“В морг – значить в морг”. Кемерон відкинув ідею переголосування Brexit на підставі петиції

 

Станом на 17:30 за київським часом понеділка, 27 червня, петицію про переголосування щодо Великої Британії в ЄС підтримали вже 3,740 млн. британців.
Однак прем’єр-міністр Девід Кемерон, коментуючи ажіотаж навколо петиції, виключив проведення повторного референдуму про членство країни в Європейському Союзі.

Прес-секретар глави британського кабміну заявив, що проведення переголосування “не входить у плани уряду”, повідомляє The Independent.

 

“Ми, що нижче підписалися, закликаємо уряд Її Величності запровадити правило, яке передбачає: якщо за те, щоб залишитися, або за те, щоб вийти, проголосують менше 60%  при явці менше 75%, має бути призначений ще один референдум”, – ідеться у тексті петиції.

Як з’ясувалося, петицію з такими вимогами задовго до референдуму створив противник Британії в Євросоюзі.
За інформацією Sky News, автор петиції Олівер Хейлі орієнтувався на дані соцопитувань понад місяць тому й гадав, що прибічники Brexit програють. Тож він написав петицію на сайті парламенту “з наміром ускладнити для протилежного табору можливість закувати нас в ЄС”.

Тепер Хейлі звинувачує прихильників збереження країни в Євросоюзі в тому, що вони “захопили” його петицію.

За британськими правилами, аби звернення розглянув уряд країни, потрібно зібрати 10 тис. підписів. Для розгляду в парламенті слід зібрати 100 тис. підписів.
Водночас жодна кількість підписів під петицією не змушує владні установи ухвалювати рішення, пропоноване підписантами.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Великої Британії в ЄС 23 червня за вихід проголосували 51,9% виборців, або 17,410 млн. осіб; за те, щоб залишитися у складі Єврросоюзу – 48,1% (16,141 млн.).
Явка виборців склала 71,8%.

Читайте також:
Глави МЗС держав-засновниць ЄС хочуть швидше випхати Британію з Євросоюзу

Джордж Сорос прорахував катастрофічні наслідки Brexit для Британії і Європи

Німеччина і Франція пропонують для порятунку ЄС створити єдину державу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна