Путін з’їздив у Китай по підтримку

 

Президент Росії Володимир Путін здійснив візит до Китаю, з яким Росія цього року відзначає 15-ту річницю підписання угоди про дружбу та співпрацю. Це вже четвертий візит Путіна до КНР після вступу на посаду лідера цієї країни Сі Цзиньпіна, повідомляє Euronews.

Після продовження західних санкцій проти Росії через анексію Криму, різке падіння цін на нафту й подешевшання рубля російському керівництву доводиться шукати підтримки у своїх надійних партнерів.

За підсумками переговорів у Пекіні було підписано низку двосторонніх угод, зокрема про поглиблення стратегічної співпраці.

Як повідомляє телеканал Russia Today, пріоритетну увагу під час російсько-китайських переговорів  було приділено зміцненню співпраці в економіці. Як зазначив Путін, поставки продовольства з Росії в Китай збільшилися на 30%.

Читайте також:
На Кубані розчавили бульдозером дві вантажівки українських полуниць.
ФОТО, реакція соцмереж

Також було підписано договір про співпрацю між Російською та Китайською залізницями. Проте одну з найважливіших угод, заради яких президент РФ їхав до Пекіна, підписано не було. Йдеться про фінансування Китаєм будівництва високошвидкісної залізничної магістралі Москва – Казань.

Як заявив Путін, Москва з Пекіном узгодять питання її будівництва до кінця 2016 року.

 

Зате президент Росії, якого за агресію щодо України й незаконну анексію Криму давно виключили з “Великої сімки”, отримав від очільника КНР запошення на наступний саміт “Великої двадцятки”, який відбудеться в Китаї на початку вересня.

Візит Путіна до Китаю відбувся одразу після завершення ювілейного саміту Шанханської організації співробітництва (ШОС) у Ташкенті, присвяченого її 15-річчю. За підсумками саміту було підписано Ташкентську декларацію про намір зміцнювати політичну і військову взаємодію у боротьбі з терористами з Афганістану та Близького Сходу.

Також держави ШОС домовилися допомагати економікам одна одної під час кризи.

Станом на сьогодні в Шанхайську організацію співробітництва входять Китай, Росія, Казахстан, Таджикистан, Киргизстан і Узбекистан.

За підсумками саміту було домовлено, що з наступного року повноправними членами ШОС стануть Індія та Пакистан, які підписали в Ташкенті відповідні меморандуми.

Читайте також:
Збори парламенту КНР: Китай завершує будівництво “середньозаможного суспільства”

Путін запевнив, що не намагався вплинути на рішення британців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна