Є змога замінити всіх “дембелів” контрактниками без нової мобілізації, – Генштаб

 

З початку 2016 року на військову службу за контрактом до лав Збройних сил України прийнято вже понад 35 тисяч осіб, з яких понад 3 600 – офіцери. Про це в коментарі прес-службі Генштабу повідомив Андрій Полонський – начальник відділу комплектування військовослужбовцями за контрактом управління та комплектування ГШ ЗСУ.

За висновком Генштабу, темпи прийняття на контракт залишаються стабільно високими. “Маємо щомісячну тенденцію прийняття на військову службу за контрактом понад 6 тисяч осіб”, – зазначив полковник Полонський.

За його словами, розрахунки ГШ свідчать, що є змога повністю замінити контрактниками тих військовослужбовців, які мають звільнитися з лав ЗСУ.

24 червня цього року президентом України було підписано указ президента, яким передбачено провести звільнення військовослужбовців, призваних під час п’ятої хвилі часткової мобілізації, протягом червня-липня цього року, нагадав Полонський.

Він підкреслив, що Генштаб зацікавлений у тому, аби ті, хто звільняється, лишалися в армійських лавах, або щоб в ЗСУ на контракт приходили раніше демобілізовані.

“Ми розраховуємо на цих досвідчених бійців, що мають бойовий досвід, та запрошуємо їх продовжити військову службу за контрактом”, – наголошує прес-служба ГШ.

За даними штабу, з початку року з такої категорії військовослужбовців (що раніше вже були мобілізовані) прийнято на контракт близько 9 тисяч осіб.

“У державі робиться все можливе, щоб соціально захистити наших військовослужбовців, насамперед військовослужбовців за призовом по мобілізації. При укладанні контракту вони отримують одноразовий бонус – виплату від 10 до 13 тисяч гривень. Вони отримують земельні ділянки, безкоштовне санаторно-курортне обслуговування, медичне обслуговування і таке інше”, – підкреслив полковник Андрій Полонський, нагадавши, що простий солдат ЗСУ зараз отримує від 7 тисяч гривень навіть не в зоні АТО.

“Зазначені мотиваційні цінники разом із підвищеним грошовим забезпеченням є додатковим стимулом для залишення на військовій службі призваних по мобілізації”, – сказав начальник відділу комплектування ГШ.

Нагадаємо, з огляду на високі темпи набору військових на контракт міністр оборони заявив, що в 2016 році сьомої хвилі мобілізації може не бути.

Читайте також:
Генштаб визнав проблеми з демобілізацією п’ятої-шостої черги і назвав точніші дати

Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ, щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна