У “чорній бухгалтерії” Партії регіонів є деякі націоналістичні лідери, – депутат

 

У справі “чорної бухгалтерії” Партії регіонів є перспектива двох-трьох резонансних епізодів. Про це повідомив народний депутат від БПП Сергій Лещенко в інтерв’ю програмі “Люди. Hard Talk” на телеканалі “112 Україна”.

“Я мав можливість подивитися деякі записи, яких у мене не було. І я скажу, що прізвища й цифри шокують, вони набагато більші, ніж ті, що були в мене. Я оприлюднив від першої до останньої сторінки те, що в мене було. І трошки заглянув за межі того, що в мене було. Я вражений. І там прізвища є чинних лідерів національно-демократичного руху, і прізвища деяких націоналістичних лідерів”, – сказав Лещенко.

Народний депутат додав: “Що стосується в цілому кримінальної справи, наскільки я розумію, я ж не слідчий, я всього лише по цій справі був допитаний як свідок… По цій справі (“комірної книги” ПР) буде перспектива двох-трьох епізодів, дуже жорстких таких”.

“Тому що там є чітка доказова база, є люди, які підтверджують свої підписи, і є люди, які кажуть, що це було так. І потім це вже справа техніки, справа слідства довести це відносно великих діячів”, – вважає журналіст-політик.

Нагадаємо, у кінці травня стало відомо, що колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак передав Національному антикорупційному бюро документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів багатьом колишнім і нинішнім високопоставленим чиновникам та політичним діячам. За його словами, йдеться про так звану “чорну бухгалтерію” ПР із загальними виплатами на суму близько 2 млрд. доларів.

Депутат Сергій Лещенко отримав невелику частину тих самих матеріалів, які мав Трепак, з іншого джерела, і оприлюднив їх у ЗМІ. Документи ПР від Лещенка складаються з 22 сторінок й охоплюють період за II півріччя 2012 року. Сума витрат “Регіонів” – 66 мільйонів доларів.

Згідно з даними Лещенка, особливою статтею витрат ПР було фінансування деяких членів Центрвиборчкому. У цій справі допитали голову ЦВК Михайла Охендовського, його заступників Андрія Магеру та Жанну Усенко-Чорну.
При цьому двоє з них відмовилися проходити перевірку на детекторі брехні.




Читайте також:
Костенко придумав, звідки “Наша Україна” в “амбарній книзі” Партії регіонів

Ляшко про “амбарну книгу” ПР: Казань брав, Астрахань брав, Партію регіонів не брав

Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна