США збираються виділити Україні ще 660 млн. доларів

 

У Палаті представників американського Конгресу зареєстровано законопроект про виділення асигнувань для Державного департаменту, зарубіжних операцій і суміжних програм на 2017 фінансовий рік, а також на інші цілі. Проект передбачає допомогу для України в розмірі додаткових 663,465 млн. доларів протягом року, повідомляє “Укрінформ“.

“З коштів, передбачених цим законом, не менше 337,857 млн. дол. мали бути доступними для отримання допомоги Україні”, – йдеться в розділі 7069 законопроекту.
На додаток до цієї суми в якості підтримки також виділяється 325,608 млн. дол., у тому числі за рахунок кредитних гарантій.

Фінансування буде виділятися за умови “попередніх консультацій з відповідними комітетами Конгресу, а також дотримання звичайних процедур інформування комітетів з асигнувань”.

У тексті документа говориться, що ніякі бюджетні кошти США не можуть бути надані уряду будь-якої пострадянської країни, яка підтримала російську анексію Криму, а також на фінансування заходів або програм, що визнають суверенітет РФ над українським півостровом.

Прописані також заходи для адміністрації США, спрямовані на те, щоб орієнтувати міжнародні фінансові інститути голосувати проти будь-якої форми підтримки країн, в тому числі, позик, кредитів, гарантій, якими порушується суверенітет і територіальна цілісність України. Ці умови залишаються чинними, поки Україна не відновить свій суверенітет над Кримом.

Раніше верхня палата Конгресу США прийняла законопроект, який визначає бюджет Пентагону на 2017 фіскальний рік, де передбачено фінансову підтримку на оборонні потреби України в розмірі до 500 млн. дол.

Читайте також:
США передбачили на оборону України півмільярда доларів, але за умови реформ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна