Футболістів збірної України позбавили премії за виступ на Євро-2016

 

Футболісти й тренери збірної України не отримають премії за виступ команди на чемпіонаті Європи 2016 року у Франції. Про це на прес-конференції вчора, 24 червня, заявив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Як відомо, згідно з регламентом, за вихід збірної у фінальну стадії змагань кожна федерація отримує від УЄФА щонайменше 8 млн. євро. Ця сума могла б зрости, якби збірна Україна зіграла б хоч один матч у нічию (+500 тис. євро) або виграла (1 млн. за кожну перемогу). Але “синьо-жовті” поступилися в усіх трьох поєдинках групового турніру, ставши найгіршою збірною Євро-2016.

“Виступ наших футболістів став провальним, тому премії їм платити нічого. Тим паче, що жоден гравець чи представник тренерського штабу не порушував питання про преміальні за виступ на Євро”, – сказав Павелко.

“Кожен з них розуміє свою відповідальність перед країною. А тому пріоритетом у використанні зароблених грошей стане розбудова футбольної інфраструктури”, – зазначив керівник Федерації.

За словами Андрія Павелка, з 8 мільйонів євро від УЄФА частина коштів уже витрачена як фінансова гарантія участі збірної в турнірі. Ідеться про витрати на оренду бази в Екс-ан-Провансі, оплату готелів, перельотів, роботу медіа-центру та інші видатки задля перебування команди у Франції.

Читайте також:
Фоменко пояснив, чому збірна провалила Євро, і подав у відставку

Президент ФФУ відзначив мужність футболістів збірної, які “зробили чоловічий вчинок, вибачившись за провал на європейській першості”.
“І тепер ми зобов’язані мати таку ж сміливість впровадити реформи [в українському футболі], які дозволять усім нам не просто радіти виходу команди до фінальної частини великих турнірів, а зробити цей процес закономірним”, – сказав Павелко.

За його словами, “майбутні повинні ґрунтуватися згідно чітко визначеної стратегії розвитку футболу”.

“Після виконкому ФФУ, який відбудеться в липні, будуть презентовані «Стратегія-2020» та «Стратегія-2030» з розвитку українського футболу». Кардинальні зміни просто необхідні, аби діти, приходячи сьогодні у систему вітчизняного футболу, слідували єдиній концепції гри. Це не якісь новітні рішення, так свого часу реформували дитячо-юнацький футбол в Ісландії, Бельгії та Німеччині. У кожної з цих країн був певний план виходу з кризової ситуації і це, як бачимо з результатів Євро-2016, принесло результат”, – цитує Павелка прес-служба Федерації.

Читайте також:
Арбітра, який “засудив” Україну в матчі з Польщею, відправили з Євро-2016 додому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна